Республіканці у Конгресі готують свій законопроєкт про підтримку України — ЗМІ

Республіканці у Палаті представників, зокрема спікер Майк Джонсон та голови ключових комітетів, які займаються питаннями національної безпеки, розробляються власний законопроєкт про допомогу Україні.

Про це пише NBC News з посиланням на джерела.

Зазначається, що ці плани перебувають на попередній стадії, однак прибічники України серед республіканців хочуть бути готовими до прийняття закону, як тільки Конгрес затвердить черговий законопроект з фінансування уряду 22 березня. 

Джа джерела телеканалу припустили, що розгляд цього питання, імовірно, перенесеться на квітень, оскільки наприкінці березня заплановані двотижневі канікули в Конгресі.

Серед пропозицій, що обговорюються, розглядають варіант надання частини економічної допомоги у вигляді кредиту. У якості застави при цьому можуть виступити заарештовані у США російські активи.

Надання кредитів, як частина пакету, покликане зменшити занепокоєння консерваторів у Палаті представників, які критикували мільярдні обсяги американської допомоги Україні і заявили, що не підтримують подальше спрямування доларів американських платників податків без довгострокового плану перемоги у війні.

Водночас у Білому домі, за даними видання, скептично ставляться до такого варіанту. Співрозмовник телеканалу, ознайомлений з позицією Байдена, зазначив, що «часткова допомога краща за її відсутність», однак назвав сумнівною ідею покласти на Україну борги, які вона не зможе погасити.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Джо Байден виступив із посланням у Конгресі: що говорив у контексті України