Ресторанний ринок у Києві зменшився вдвічі з початку повномасштабної війни
Unsplash

З початку повномасштабного російського вторгнення ресторанний ринок у Києві зменшився вдвічі, принаймні третина закладів зачинені.

Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомила Ольга Насонова, співзасновниця Національної ресторанної асоціації України.

Вона пояснила, що з 500 тис. активних відвідувачів закладів громадського харчування у столиці залишилася в найкращому разі половина. Тому частина ресторанів просто втратила своїх клієнтів.

За спостереженнями Ольги Насонової, лише 20% працюючих закладів мають хороший потік клієнтів. В основному, це дуже популярні ще до війни ресторани в центрі Києва.

Співзасновниця асоціації зазначає, що шанс утриматися на ринку також мають пекарні та кав'яні з великих мереж. А от робота барів у столиці фактично зупинена через комендантську годину.

Також комфортно під час війни почуваються кіоски з шаурмою. Їх основними клієнтами є чоловіки, більшість з яких залишилися в Києві.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Києві відновили оплату паркування