Ретроградні планети у грудні 2023 року: точні дати і чого від них чекати
Unsplash

У грудні 2023 року очікується ретроградність чотирьох планет Сонячної системи — Юпітера, Меркурія, Урана та Нептуна. Chas News розповідає, що це за явище і як воно може вплинути на життя людей відповідно до порад астрологів.

Що таке ретроградний рух планет

Ретроградний у перекладі з латинської retrogradus означає «рухається назад». Тож це астрономічне явище, під час якого здається, що планети рухаються у зворотному напрямку.

Насправді ж це лише оптична ілюзія, яка виникає внаслідок різниці орбітальних швидкостей планет. А самі небесні тіла не змінюють свого напрямку. 

Коли буде ретроградний Юпітер у грудні 2023 року

Ретроградний рух планети почався 5 вересня і триватиме до 31 грудня, тобто його можна буде спостерігати протягом усього місяця.

Коли буде Ретроградний Меркурій у грудні 2023 року

Ретроградний рух триватиме з 13 до 31 грудня — тобто більш ніж половину місяця.

Коли буде Ретроградний Нептун у грудні 2023 року

Ретроградний рух триватиме до 6 грудня, тобто тільки шість днів місяця.

Коли буде ретроградний Уран у грудні 2023 року

Ретроградний рух триватиме з 29 серпня до 27 січня (включно), тобто його можна буде спостерігати протягом усього грудня.

Ретроградні планети у грудні 2023: чого варто очікувати українцям

Багато людей вірять, що рух планет, особливо ретроградний, впливає на їхнє життя. Найпопулярніші уявлення стосуються ретроградного Меркурія, проте і є вони і щодо інших небесних тіл. Розповімо, чого слід чекати в грудні.

Люди вірять, що Юпітер — це планета мудрості, оптимізму і добробуту. Тому в період ретроградного руху можуть відчуватися затримки та перешкоди у перерахованих сферах.

Під час ретроградного Меркурія не можна займатися вирішенням ділових питань — зростає ризик допустити помилки. У цей період слід очистити голову від непотрібних переживань та навести порядок в паперах, позбутися зайвого.

Під час ретроградного Нептуна люди можуть бути більш емоційно вразливими. Тому слід бути обережним у прийнятті важливих рішень та намагатись звертатися до раціонального мислення.

Під час ретроградного Урана багато людей відчувають сильне бажання оновлень, кардинальних змін. У цей час необхідна особлива обережність.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Я назву планету іменем твоїм. Або як українські астрономи-аматори досліджують космос