Резніков пригрозив «кривавою різаниною», якщо Росія вторгнеться в Україну
УНІАН

Олексій Резніков, міністр оборони України, заявив, що вторгнення Росії в Україну закінчитися «кривавою різаниною. При цьому він попередив, що російські військові повернуться на батьківщину у трунах.

Про це повідомляє CNN.

«Ми довіряємо нашій розвідці, довіряємо розвідці США та інших країн. Але я не вірю в перемогу Росії в Україні. Це різні речі. Це (вторгнення військ РФ, — ред.) буде справжня кривава різанина і російські хлопці будуть повертатися додому в трунах», — заявив міністр.

Резніков повідомив, що, за оцінками України, в цей час Росія має 95 тис. військовослужбовців на «відстані удару» від України.

Він також додав, що, враховуючи силу загартованих у боях українських військ, Поточні оцінки США про те, що Росія може зібрати 175 тис. солдатів для вторгнення в Україну, є заниженими.

«Отже, у нас є 250 тисяч офіційних... членів нашої армії. Плюс 400 тисяч ветеранів і 200 тисяч резервістів. 175 тисяч недостатньо, щоб йти на Україну», — підкреслив Резніков.

Що не так з картою Bild. Навіщо Путіну в Україні вісім фронтів?

При цьому міністр повідомив, що українська армія направила союзникам запит на подальшу допомогу військовою технікою, включаючи матеріальну підтримку і навчання Військово-Повітряних сил і військово-морського флоту.

«Нам не потрібні війська, тому що я думаю, що це не дуже справедливо, що американські солдати будуть вмирати в Україні. Ні, нам це не потрібно», — додав Резніков.

На початку листопада Chas News повідомляв, що біля кордону з Україною перебувають 90 тис. військових РФ. Міністр оборони назвав цифру в 94,3 тис. людей, яких може залучити Росія.

Олексій Резніков тоді заявляв, що разом із головнокомандувачем ЗСУ відвідав українські позиції на Донбасі та перевірив готовність на місцях. Він додав, що через контроль Росією Білорусі з’явилися понад 1 тис. км кордону, які треба захищати.

За словами мінстра, Україна постійно на зв’язку зі своїми партнерами. Нещодавно Рада ЄС схвалила виділення €31 млн на зміцнення обороноздатності України. 

Розвідка доповідає. Навіщо Путін намагається розв'язати війну в Європі?