Результат за 60 секунд. Сингапур попередньо схвалив дихальний тест на COVID-19
Pixabay

Регулятор Сингапура попередньо схвалив дихальний тест на COVID-19, розроблений місцевим стартапом Breathonix, який показує результат за 60 секунд.

Breathonix, дочірня компанія Національного університету Сингапура (NUS), зараз працює з міністерством охорони здоров'я над запуском випробування технології на одному з прикордонних пунктів міста-держави з Малайзією, повідомляє Reuters.

Аналіз дихання будуть проводити паралельно з обов'язковим експрес-тестом на COVID-19. За словами представника компанії, нові тести продаватимуть за ціною від 5 до 20 сингапурських доларів ($3,76—$15,03) кожний, залежно від кількості придбаних пристроїв.

Україна отримала тест-системи для виявлення «індійського» штаму COVID-19

Тест працює таким чином: людина видихає повітря в пристрій, технологія оцінює хімічні сполуки дихання, щоб визначити, чи інфікована особа. Breathonix повідомив, що обговорює з кількома місцевими та закорднонними організаціями можливість використання системи.

У минулому році компанія заявила, що під час пілотного клінічного випробування в Сингапурі точність дихального тесту перевищила 90%. 

Собаки здатні діагностувати коронавірус краще за тест-смужки