РФ атакувала Україну 28 ударними дронами типу Shahed та ракетою: більшість безпілотників збили

У ніч проти 12 жовтня росія атакувала Україну 28 ударними дронами типу Shahed та ракетою, тип якої не вдалося встановити. Більшість безпілотників знищила протиповітряна оборона.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

«Шахеди» пускали з Курська та Приморсько-Ахтарська у росії, а от ракетою невстановленого типу вдарили з Бєлгородської області.

24 дрони збили у Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській областях. Про збиття ракети не повідомляли. Ще два ворожі безпілотники було локаційно втрачено через протидію засобів радіоелектронної боротьби.

Повітряний напад відбивали зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

Як розповів керівник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, внаслідок влучання одного із дронів на території фермерського господарства в Баштанському районі області виникла пожежа.

Крім того, через падіння уламків безпілотника загорілася суха трава на відкритій території за межами населеного пункту. Постраждалих внаслідок цього немає.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ атакували склад паливно-мастильних матеріалів у Ровеньках на Луганщині (відео)