Рф готує ще одне ударне угруповання для війни в Україні — розвідка

На тлі нестачі живої сили для війни в росії формують третій окремий армійський корпус в західному військовому окрузі.

Про це заявив Вадим Скібіцький, представник Головного управління розвідки Міноборони, повідомили у пресслужбі.

«За підтвердженими даними, на середину липня було сформовано 8 батальйонів. Це не достатньо для рф. Ці батальйони формувалися абияк. До їх складу набирали будь-кого. Тому для ведення бойових дій, росія прийняла рішення формувати третій окремий армійський корпус. Зараз він проходить формування в західному військовому окрузі для того, щоб його уже як об’єднання застосовувати проти України. Вони заявили про свої плани — до середини серпня цей корпус сформувати», — розповів Скібіцький.

Він зазначив, що бойові підрозділи рф катастрофічно неукомплектовані офіцерськими кадрами та середньою командною ланкою.

«За інформацією, яку воєнна розвідка України отримує з різних джерел, зокрема і з радіоперехоплень, ми бачимо, що нестача офіцерських кадрів просто катастрофічна. Вони у своїх розмовах говорять, що в підрозділах або взагалі немає офіцерів, а якщо й є, то їх ніхто не знає й не бачить. І цю проблему ми бачимо при формуванні цього ж третього армійського корпусу та інших підрозділів, які формує росія», — додав представник розвідки.

За його словами, росіяни  змушені присвоювати звання молодший лейтенант сержантському складу, щоб забезпечити наявність у підрозділах командирів нижньої ланки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни не справляються з пораненими, тому в рф мобілізують медиків — розвідка