РФ готується до розміщення ядерної зброї в окупованому Криму, вважає Міноборони України

На території тимчасово окупованого Кримського півострову Російська Федерація здійснює підготовку до розміщення ядерної зброї. Про це заявив Міністр оборони України Андрій Таран в інтерв’ю турецьким інформаційним агенціям Anadolu та Demirören.

Підготовка Росією до розміщення ядерної зброї у Криму становить серйозну небезпеку для всієї Європи та цивілізованого світу. Спроба Російської Федерації встановити домінування в Чорноморському басейні є великою загрозою економіці України, Туреччини та інших європейських країн

Міністр оборони також вважає небезпечним перешкоджання Росією вільному судноплавству у Керченській протоці. Намагання Росії придушувати комунікації засобами радіоелектронної боротьби перешкоджають навігації повітряних суден та судноплавства у акваторії Чорного моря. Так само занепокоєні також інші країни регіону, зокрема, Румунія.

Таран коментував засідання у Києві міністрів оборони та закордонних справ України та Туреччини у форматі «квадриги».

Секретар РНБО України Олексій Данилов також заявив, що Росія найближчим часом може розмістити ядерну зброю в окупованому Криму. Він додав, що розміщення в Криму ядерної зброї залежить від багатьох факторів.

Як ми писали раніше, очільник МЗС Литви повідомив, що питання Криму заважатиме вступу України до НАТО.

Мілітаризація Криму. Окупанти будують нові штольні для підводних човнів