Рф хоче сісти за стіл переговорів не тільки з Україною — радник Ердогана

Росія хоче говорити з Заходом, крім України, та прагне укласти нову велику угоду.

Про це заявив Ібрагім Калина ,радник президента Туреччини, пише Türkiye.

«Ми усвідомлюємо, що росія хоче сісти за стіл переговорів не лише з Україною, а й із Заходом та укласти нову велику угоду. Питання і в Україні, і не в Україні. Є глибший стратегічний розрахунок, в який включена Україна. Неможливо покласти край бойовим діям і, зрештою, війні, не відновивши тут правильний баланс», — сказав Калин.

Він вважає, що всі європейські країни та США також мають мати «конструктивну позицію» для того, щоб переговори були можливими.

Калин також наголосив, що для зустрічі путіна та Зеленського «необхідно виконати певні умови і домогтися певного прогресу в переговорах», які тривають.

«У рамках Стамбульського процесу пройдено певний шлях, але для зустрічі лідерів може знадобитися певний час. На жаль, події останніх тижнів негативно вплинули на цей процес. Але ми продовжуватимемо просуватися шляхом переговорів і діалогу, а не війни, виявляючи терпіння і наполегливість», — додав радник.

Раніше народний депутат Мустафа Джемілєв розповів, що Ердоган двічі пропонував путіну вивезти бійців з «Азовсталі», але отримав відмову.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ОНЛАЙН війни. 13 травня. Санкції проти Кабаєвої, американські гаубиці в роботі