Росія могла мобілізувати понад 30 тис. добровольців на війну проти України — CNN

Росія збирається відправити на війну в Україну близько 30 тис. добровольців, зокрема без досвіду. Близько третини з них відправлять на Донбас.

Про це повідомляє CNN.

За інформацією видання, добровольчі батальйони для відправки в Україну формуються  по всій росії.

«Деякі батальйони будуть брати участь виключно в бойовій підтримці та операціях бойового забезпечення (тилові батальйони або батальйони зв'язку), в той час як інші будуть посилювати вже існуючі військові частини або сформувати бойові батальйони», — сказала Катерина Степаненко, дослідник росії з Інституту вивчення війни у Вашингтоні.

За її словами, навчати добровольців російське керівництво планує протягом чотирьох тижнів, але це, ймовірно, не перетворить їх на ефективних солдатів.

Також наголошується, що добровольчі батальйони формують у кожному краї або окрузі, але служба за контрактом в армії найбільше популярна в бідних регіонах рф.

Однак тут виникає інша проблема, оскільки фінансування таких військових формувань лягає на місцеві бюджети.

За словами Степаненко, у Красноярську, наприклад, потрібно виділити на це близько $2 млн.

При цьому по росії поширюють мілітарні заклики і реклама, щоб залучити якомога більше добровольців:

  • робота для справжніх чоловіків шукає сміливих, впевнених у собі, неординарних, всебічно розвинених патріотів нашого народу,
  • за літо можна легко заробити близько мільйона рублів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російському військовому Шишимаріну, який вбив цивільного українця, змінили вирок