РФ може відправити в Україну кілька тисяч солдатів із КНДР до кінця року — WP

Кілька тисяч солдатів із Північної Кореї зараз проходять підготовку в росії, а до кінця року їх можуть перекинути на фронт в Україні.

Про це виданню Washington Post розповів представник української військової розвідки на умовах анонімності.

За його словами, північнокорейські офіцери вже перебувають на території України, яку окупувала росія, для спостереження за російськими військами та вивчення поля бою. А втім, українські військові ще не стикалися з жодним північнокорейським підрозділом, який би брав участь у бойових діях.

Співрозмовник WP також каже, що поки що невідомо, де саме на українському фронті можуть розгорнути бойові підрозділи з військових КНДР, які зараз проходять підготовку в росії. Один із варіантів — це те, що їх можуть використати у прикордонних регіонах рф, щоб звільнити російські війська для участі у бойових діях в Україні.

«Це могло б мати значний вплив. Особливо, якщо ми говоримо про вивільнення резервів на території самої російської федерації», — сказав представник української розвідки.

На початку жовтня цього року Kyiv Post із посиланням на джерела у воєнній розвідці написало, що серед 20 загиблих від ракетного удару по території поблизу тимчасово окупованого Донецька було шестеро офіцерів із Північної Кореї.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія перекинула на Курський напрямок близько 50 тис. військових — Сирський