Рф планує мобілізувати 90 тис. військовослужбовців — розвідка

Росія збільшує мобілізаційні резерви й планує мобілізувати 90 тис. людей.

Про це повідомив Вадим Скібіцький, представник Головного управління розвідки Міноборони України.

«Застосовують різні підходи: і так звані добровольчі батальйони, і батальйони резервні, батальйони так званого «Боевого армейского резерва страны» (БАРС), які вони зараз комплектують в кожному військовому окрузі для того, щоб поповнити втрати, наростити свої зусилля, і збільшити чисельність саме того угруповання, яке може бути застосоване проти нашої держави», — розповів Скібіцький.

Втім, за його словами, мобілізація в росії не допоможе повпливати на хід війни проти України.

«Моральний стан військовослужбовців, як ведуть бойові дії, знижується, по-перше. По-друге, на контракт, на добровільний вступ до лав зс рф все менше охочих. Крім того, розпочалася паніка серед населення великих міст, тому що ніхто не хоче просто так іти служити до збройних сил, а тим більше йти на війну», — додав представник ГУР.

Раніше Chas News писав, що на захоплених територіях Луганської області окупанти пропонують по 60 тис. рублів тим, хто здаватиме чоловіків. Таким чином, армія рф хоче поповнити втрати.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Путін підписав указ про збільшення чисельності російської армії до 2 млн