«рф — треба поставити на місце»: Кулеба відповів на заклик Макрона «не принижувати росію»

Президент Франції Еммаунель Макрон закликав «не принижувати росію», щоби залишити шлях для перегорів після завершення бойових дій.

Скандальну заяву він зробив 3 червня під час спілкування з французькою регіональною пресою, пише Le Point.

«Я сказав йому (путіну — ред.), що він скоїв історичну та фундаментальну помилку для свого народу, для себе та для історії. Я думаю, що він ізолював себе. Ізолювати себе — це одне, а змогти вибратися з цього — тяжкий шлях», — сказав Макрон.

Однак, за його словами, дуже важливо, щоб «росія не повинна бути принижена, щоб у той день, коли бойові дії припиняться, ми могли знайти рішення дипломатичними засобами».

Макрон додав, що роль Франції — бути посередницькою державою. При цьому він пообіцяв збільшити військову та фінансову допомогу Україні та докласти зусилля для розблокування експорту українського зерна морськими шляхами.

На заяву Макрон наступного дня відреагував голова МЗС України Дмитро Кулеба.

«Заклики не допустити приниження росії можуть лише принизити Францію чи будь-яку іншу країну, яка закликатиме до цього. Тому це росія принижує сама себе. Нам усім краще зосередитися на тому, як поставити рф на місце. Це поверне мир і врятує життя», — написав він у Twitter.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США, ЄС та Велика Британія обговорюють закінчення війни в Україні шляхом переговорів — CNN