Рф виготовляє втричі більше снарядів, ніж союзники можуть передати України — CNN

Росія виробляє близько 250 тис. артилерійських снарядів на місяць, що втричі більше, ніж західні союзники можуть надіслати Україні.

Про це пише CNN з посиланням на розвідку НАТО.

Зі слів джерел, разом США та ЄС можуть виробити близько 1,2 млн боєприпасів на рік для відправки України. Тоді як рф за цей час може виготовити орієнтовно 3 млн снарядів.

США поставили собі за ціль виробляти 100 тис. артилерійських снарядів на місяць до кінця 2025 року, але і це вдвічі менше щомісячного виробництва окупантів.

Співрозмовники видання зазначають, що на день окупанти випускають близько 10 тис. снарядів, тоді як Україна — лише 2 тис.

Російські заводи із виробництва снарядів працюють у цілодобовому режимі. Зараз в оборонному секторі країни-агресорки працюють близько 3,5 млн, тоді як до війни —2-2,5 млн. Крім того, окупанти отримують снаряди від Ірану та Північної Кореї.

«Питання номер один зараз — це боєприпаси. Саме ті артилерійські снаряди, тому що Росія справді створює значну перевагу у виробництві та створює значну перевагу на полі бою», — наголосило джерело.

Військові аналітики вважають, що навіть передана високотехнологічна зброя, ймовірно, значно не вплине на ситуацію на полі бою. Війну, швидше за все, можна виграти або програти залежно від того, хто випустить найбільше артилерійських снарядів.

Водночас, на думку експертів, найближчим часом окупанти не зможуть досягти значних успіхів на фронті. А у довгостроковій перспективі партнери все ж таки зможуть наздогнати рф у виробництві снарядів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни активніше використовують боєприпаси з отруйною речовиною на фронті