Рф вимагає від УЄФА відсторонити Петракова через готовність вбивати окупантів

Російський футбольний союз направив листа до УЄФА з вимогою відсторонити тренера збірної України Олександра Петракова через «дискримінацію росіян» та порушення принципу «політичної нейтральності».

Про це пише The Guardian.

За даними видання, у якості аргументів росіяни привели цитати Петракова, опубліковані італійською газетою Corriere dello Sport то російською «Спорт-Експресс».

У першому випадку наводилися уривки з квітневого інтерв'ю Петракова про готовність вступити до тероборони та вбивати окупантів.

«Я думав, якщо вони прийдуть до Києва, я візьму зброю і буду захищати своє місто. Мені 64 роки, але я вважав, що це нормально — зробити це. Думаю, я міг би вбити двох-трьох ворогів», — казав тоді Петраков.

Російська «Спорт-Експресс» поширила заклик тренера дискваліфікувати росіян від усіх спортивних змагань мінімум на п'ять років.

В рф стверджують, що такі заяви порушують кодекси ФІФА та УЄФА, які забороняють «будь-яку дискримінацію щодо країни».

При цьому у листі жодним чином не згадується напад на Україну. Натомість там йдеться, що заяви Петракова зроблені «на фоні політичного конфлікту між двома країнами — росією та Україною — і представляють собою політичне послання, що порушує основоположний принцип політичного нейтралітету».

В УЄФА ці закиди росіян поки не коментували, а в Українській асоціації футболу наголосили, що Петраков лише проявив патріотизм.

«Коли на його країну напали нелюди-загарбники, [Петраков] був готовий захищати свою землю, своїх жінок і дітей. Його не взяли в армію через відсутність військового досвіду, але його крок є свідченням відданості країні та патріотизму. Про яку дискримінацію може йти мова щодо нації, яка свідомо здійснює геноцид проти іншої?», — відреагували в УАФ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Андрій Ярмоленко підписав контракт із новим футбольним клубом: що відомо (відео)