Рф все частіше використовує газові гранати К-51. Прикордонники показали, як рятуються від них

Російські війська використовують заборонені газові гранати К-51 на фронті України. Єдиний порятунок від них — протигаз, повідомляє ДПСУ.

«Прикордонники проводять перевірку роботи протигазів, їх підгонку та тренуються в умовах, максимально наближених до реальних», — йдеться у повідомленні.

Для того, щоб створити майже реальні умови, як кажуть прикордонники, для цього використовується подразнюючий газ — хлорпікрин.

У ДПСУ кажуть, що у разі відсутності протигаза людині стає погано, ріже очі, з’являються кашель, блювота та ускладнюється дихання. Таким чином ворог викурює противника з окопів, і на відкритій ділянці той стає доброю мішенню.

Що відомо про гранату К-51

К-51 — радянська ручна аерозольна «сльозогінна» граната нелетальної дії. Розроблена в 1970-ті роки в СРСР.

Вплив гранати К-51 порівняно з гранатами для розгону демонстрантів значно вищий, оскільки вона була створена для військових та спеціальних служб.

Після початку горіння запалу відбувається реакція всередині гранати; речовина, що горить, підвищує тиск усередині корпусу і вибиває дно гранати, розпорошуючи хмару хімічної речовини.

Слід зазначити, що застосування хімічних засобів боротьби з сльозогінною дією заборонено Конвенцією про хімічну зброю та Женевським протоколом 1925 року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ підтвердили удар ракетами Х-69 по Трипільській ТЕС: що про них відомо (фото)