Рф втратила 100 тис. солдат вбитими і пораненими, Україна, імовірно, стільки ж — Пентагон

Росія з початку повномасштабного вторгнення втратила більше 100 тис. військових вбитими та пораненими. Однак приблизно такі ж військові втрати і в України.

Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі під час промови в Економічному клубі Нью-Йорка, пише CNN.

«Ви бачите більше 100 тис. російських солдат вбитими та пораненими. Те ж саме, імовірно, і зі сторони України», — сказав він.

Міллі зазначив, що під час війни вже вбито 40 тис. мирних мешканців України, а також від 15 до 30 млн людей стали біженцями.

Марк Міллі про переговори з росією

Міллі також заявив, що якщо лінія фронту стабілізується взимку, то з'явиться «вікно можливостей» для переговорів.

«Коли є можливість провести переговори, коли мир може бути досягнутий, скористайтеся нею. Ловіть момент», — сказав він.

При цьому генерал уточнив, що незалежно від того, чи відбудуться переговори, США продовжать надавати Україні військову допомогу, навіть якщо повна військова перемога жодної зі сторін буде виглядати все менш і менш вірогідною.

«Має бути взаємне визнання того, що військова перемога, ймовірно, у прямому сенсі цього слова може бути недосяжна військовими засобами, і тому необхідно буде звернутися до інших засобів», — заявив американський командувач.

Крім того, Міллі повідомив, що США бачать перші ознаки відводу російських військ з правобережної Херсонщини. За його оцінкою, цей процес може зайняти кілька днів чи навіть тижні.

«Прямо зараз ранні індикатори свідчать, що вони роблять те, про що говорять», — заявив військовий.

Раніше ЗМІ писали, що у США та НАТО вважають, що Україна може розпочати переговори з рф з позиції сили після деокупації Херсону.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський змінив позицію щодо переговорів з рф після розмови з радником Байдена — ЗМІ