Рф заявила, що ЗСУ нібито вдарили по СІЗО з полоненими з «Азовсталі» (відео)

У росії заявляють, що Україна нібито вдарила по СІЗО в Оленівці, де перебували полонені з «Азовсталі».

Про це повідомляє Міноборони рф.

«За слідчим ізолятором у районі населеного пункту Оленівка, в якому утримуються військовополонені українські військовослужбовці, зокрема бойовики формування «Азов», завдано ракетного удару з американської реактивної системи залпового вогню «HIMARS», — йдеться в повідомленні.

Заявляють, що загинуло 40 і поранено 75 військовополонених українців.

Згодом ватажок «днр» Пушилін повідомив, що кількість загиблих під час удару по СІЗО в Оленівці зросла до 47.

Там додають, що «провокацію» здійснили нібито «з метою залякування українських військовослужбовців та запобігання їх здачі в полон».

У Генштабі ЗСУ повідомляють, що українські військові удару не завдавали.

«Збройні Сили України в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели та не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів», — йдеться в повідомленні.

Засновник полку «Азов» Андрій Білецький заявив, що окупанти обставили масове убивство полонених як дії української армії.

«Бійці полку були переведені в окрему будівлю. Була проведена пропагандистська робота — знятий людоїдський фільм про «Азовсталь». Ми збираємо інформацію про жертв і конкретних виконавців цього воєнного злочину. Вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт», — написав Білецький.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.