Рідні впізнали тіла трьох бійців, яких росіяни вбили у полоні біля Авдіївки (фото)

Росіяни, імовірно, стратили шістьох українських полонених військовослужбовців на позиції «Зеніт» поблизу Авдіївки. Тіла трьох з них впізнали родичі на опублікованому у ворожих пабліках відео, пише Слідство.Інфо.

Один з них — 30-річний молодший сержант та бойовий медик 110-ї бригади ЗСУ Іван Житник з позивним «Джанго». Перед загибеллю він подзвонив по відеозв’язку сестрі Катерині і  сказав, що він поранений і разом з ним у шахті ще четверо поранених бійців бригади та один військовий, який був здоровим, але вирішив залишитись з побратимами.

Запис цієї розмови між братом і сестрою потрапив в соцмережі, хоча жінка каже, що нічого не публікувала, але скинула запис розмови родичам. 

Іван Житник

В обід зять Катерини по відеозв’язку набрав «Джанго». 

«Брат сказав, що командування домовилось, щоб їх забрали росіяни, бо наші до них вже не дістануться», — каже Катерина.

Під час цієї відеорозмови зять Катерини побачив на відео, як зайшли в шахту росіяни і сказали всім виходити: «І зять каже нам: я бачу, як заходять росіяни, і говорять: «Встали, вийшли, ми вас нести не будемо». Зять ще намагався з ним побалакати, а вони сказали брату вимкнути телефон».

Потім на російському відео жінка впізнала тіло Івана по одягу й пляшці з водою, яку він тримав в руках, коли їх виводили з шахти росіяни.

Ще одного загиблого Андрія Дубницького з позивним «Байрактар» впізнала на відео дружина та побратими за татуюванням у формі хреста на руці.

Андрій Дубницький

Андрія Павлова з позивним «Панда» на відео серед вбитих бійців впізнала матір.

Андрій Павлов

У пресслужбі 110-ї бригади журналістам не змогли ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію. Там заявили, що зараз триває перевірка з цього приводу.

Першим про вбивство окупантами шістьох полонених написав ОSINT-проєкт Deep State. Аналітики розповіли, що позиція «Зеніт» фактично кілька днів перебувала в оточенні. Спроба її деблокувати завершилася невдачею, а кілька бійців, які брали у ній спробу були пораненні і згодом страчені росіянами у полоні.

14 січня, коли у військових вже майже закінчився боєкомплект та їжа, вони почали відступ малими групами. За пораненими обіцяли 15 січня надіслати транспорт для евакуації, однак це не вдалося зробити. Близько 12 години того дня росіяни зайшли на позицію і, як припускає Deep State, одразу розстріляли полонених. Наступного дня російські пропагандисти опублікували відео із вбитими військовими.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни на сході розстріляли двох полонених — Сухопутні сили (відео)