Рішення російського суду про визнання Meta екстремістською організацією є секретним

Тверський суд Москви не опублікував рішення про визнання компанії Meta (Facebook) екстремістською організацією. Це пов’язане з федеральним законом, який дозволяє не публікувати рішення, що стосуються безпеки держави.

Відсутність опублікованого судового рішення є проблемою для пересічних росіян. Відомо, що Meta (Facebook) визнана екстремістською організацією, проте невідомо, чи передбачено покарання за використання онлайн-сервісів цієї компанії від простих публікацій до купівлі реклами. До речі, останнє може бути визнане фінансуванням екстремістської організації та призвести до кримінального провадження.

Багато російських видань не розуміють, що їм дозволено відносно проектів Meta (Facebook), а що заборонено. До прикладу, ймовірно, що навіть логотипи Facebook та Instagram вказувати не можна, бо це екстремістська символіка.

Нагадаємо, що російська влада не виключає повної заборони VPN-сервісів інструментів, які допомагають обійти блокування сайтів.

 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.