Рівень бідності в Україні зріс удесятеро на тлі війни — Світовий банк

У 2022 році через повномасштабну війну рівень бідності в Україні зріс у 10 разів.

Про це в інтерв’ю Reuters розповів регіональний директор Світового банку у Східній Європі Аруп Банерджі.

До війни відсоток бідності в Україні становив 2%. За його словами, 25% українців житимуть у бідності до кінця 2022 року, а у 2023-му ця цифра може зрости до 55%.

Банерджі зазначив, що обстріл критичної структури військами рф суттєво ускладнює економічну ситуацію в Україні. Він додав, що подібні удари росії підвищують ризики з огляду на наближення холодів.

«Якщо так триватиме, перспективи будуть набагато, набагато важчими. Оскільки зима справді починає кусати... Якщо будинки не відремонтують... може бути ще одна внутрішня хвиля міграції внутрішньо переміщених осіб», — сказав він.

Водночас регіональний директор Світового банку вважає, що реакція партнерів на заклик Зеленського про допомогу Україні «була обнадійливою».

«Більшість країн зазначили, що вони будуть фінансово підтримувати Україну протягом наступного року, і тому це дуже позитивний результат», — зауважив Банерджі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україну надійшли $1,3 млрд екстреного фінансування від МВФ — Шмигаль