РНБО розробить Українську доктрину: що це і для чого вона потрібна

Рада національної безпеки і оборони працюватиме над розробкою Української доктрини. Її раніше анонсував президент Володимир Зеленський.

Про це розповів секретар РНБО Олександр Литвиненко в інтерв’ю агентству «Interfax — Україна».

За його словами, Українська доктрина, тобто планування майбутнього після завершення війни з росією, важлива, адже «коли ми плануємо, ми забезпечуємо зв'язок людей між собою, ми створюємо спільне бачення».

Для розробки цього бачення передбачає запуск модерованого діалогу, каже Литвиненко. Це робитимуть задля формування суспільного консенсусу, про що просив Зеленський.

Національну дискусію щодо бачення Української доктрини розгорнуть на базі Національного інституту стратегічних досліджень, який сприятиме цьому процесу.

Що відомо про Українську доктрину

28 червня 2023 року президент Володимир Зеленський під час засідання Верховної ради запропонував до загальнонаціонального обговорення основні орієнтири майбутньої Української доктрини. А саме:

  • філософія перемоги України;
  • глобальність української безпеки;
  • політика героїв;
  • політика справедливості;
  • трансформація за 10 років (нова зовнішня політика, економіка, відносини між державою і суспільством, розвиток територій, освіта та наука, культура, рівень безпеки та свободи в Україні).

«Ми створимо нову і набагато сильнішу Україну! Якою бути Україні-переможниці — визначимо всі разом. Так само як разом захищаємо свободу та незалежність», — вказав тоді глава держави.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський назвав п'ять головних завдань оновленої роботи РНБО