Робив постановочні відео з допитів українських полонених: СБУ оголосила нову підозру Шарію

Служба безпеки встановила, що прокремлівський блогер Анатолій Шарій допомагав готувати постановочні відеоролики за завданням російських спецслужб.

Про це повідомили в СБУ.

Зокрема, йдеться про ролики, де окупанти допитують українських полонених. Шарій підказував фсб як правильно знімати допит і які запитання ставити. А потім блогер монтував ці відео, щоб вони були вигідними для рф. Окупанти використовували їх для дискредитації української влади, у тому числі на міжнародній арені.

Комунікувати з фсб блогеру допомагав ще один зрадник — ексочільник Головного управління Нацполіції Вінниччини Антон Шевцов, який також отримав підозру у держзраді. Зараз колишній правоохоронець перебуває у Севастополі.

Встановлено, що саме від Шевцова блогер отримав відео з допитів двох українських полонених. Після монтажу ролик «погодили» з представником спецслужби рф, потім Шарій доповнив сюжет коментарями та оприлюднив на своїх каналах.

Однак сам Шарій у розмовах зі спільником визнає, що навіть монтаж не зміг приховати поганий стан українських полонених. А родичі захисників, які відгукувалися на опубліковані відео, просили не знімати і не мучити їхніх рідних.

На підставі зібраних доказів Шарію оголосили про підозру у держзраді під час воєнного стану за попередньою змовою групою осіб. Наразі блогер та Шевцов переховуються від правосуддя. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, в лютому 2021 Шарію повідомили про підозру за держзраду та порушення рівноправності громадян.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Дніпрі викрили осередок «Партії Шарія», який готував заворушення в області