Родичі захисників «Азовсталі» закликали світ визнати росію державою-спонсором тероризму (фото)
Суспільне

У суботу, 30 липня, родичі українських військовополонених з «Азовсталі» та активісти вийшли із плакатами на Софіївську площу у Києві.

Учасники акції вимагають від світу визнати росію державою-спонсором тероризму та закликають світову спільноту відреагувати на трагедію, що сталася в Оленівці.

Про це повідомляє асоціація родин захисників «Азовсталі» у Telegram.

Також вони закликали ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста відреагувати на злочинні дії росії та притягти її до відповідальності через порушення всіх раніше укладених домовленостей.

Родичі захисників Азовсталі закликали світ визнати Росію державою-спонсором тероризму

«Ми вимагаємо визнати Росію державою-спонсором тероризму, яка не дотримується норм Женевських конвенцій та порушує усі правила ведення війни. Вимагаємо від ООН та МКЧХ, які гарантували збереження життя українських військовополонених, негайно відреагувати на терористичний акт, здійснений Росією та направити своїх представників на територію колонії в смт. Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області з метою інспекційної місії для з’ясування обставин трагедії, стану здоров’я поранених та інших військовополонених, сприянні у передачі тіл загиблих військовополонених українській стороні», — йдеться у повідомленні..

Нагадаємо, що в ніч на 29 липня російські окупанти жорстоко вбили українських військовополонених на території колишньої виправної колонії в окупованій Оленівці. Серед полонених були бійці полку «Азов».

В Офісі генпрокурора повідомляли про загибель близько 40 та поранення 130 військових. Водночас президент України Володимир Зеленський заявив про понад 50 загиблих. Точних даних поки що немає.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сенат США ухвалив резолюцію із закликом визнати росію державою-спонсором тероризму