Росії перекрили доступ до фінансових ресурсів: FATF призупинила членство рф

У п’ятницю, 24 лютого, міжнародна організація боротьби з відмиванням грошей (FATF) призупинила членство рф, щоб позбавити їх можливості продовжувати ведення агресивної війни проти України.

Про це написав на своїй сторінці Андрій Єрмак, керівник Офісу Президента України.

«Маємо значну перемогу.  FATF безстроково призупинила членство рф. Болотяні втратили всі права члена FATF. Санкційна група Макфола-Єрмака боролась за це рішення. Ми дотиснемо російське болото всюди, де є його бруд», — йдеться у повідомленні.

«Дії Російської Федерації неприпустимо суперечать основним принципам FATF, спрямованим на забезпечення безпеки, надійності та цілісності світової фінансової системи. Вони також є грубим порушенням зобов'язань щодо міжнародної співпраці та взаємної поваги, на підставі яких члени FATF погодилися впроваджувати та підтримувати Стандарти FATF. Враховуючи викладене, FATF ухвалила рішення про зупинення членства Російської Федерації», — йдеться у заяві організації.

У той же час рф, як і раніше, несе відповідальність за виконання своїх зобов'язань щодо впровадження Стандартів FATF і має продовжувати виконувати свої фінансові зобов'язання.

Росія залишиться учасником Глобальної мережі на правах активного члена Євразійської групи щодо боротьби з відмиванням грошей ( EAG) та збереже за собою права члена EAG.

У FATF додали, що стежитимуть за ситуацією та на кожному своєму пленарному засіданні розглядатимуть, чи є підстави для зняття чи зміни цих обмежень.

Також в організації продовжують закликати всі юрисдикції зберігати пильність щодо загроз цілісності, безпеки та захищеності міжнародної фінансової системи, що виникають внаслідок війни рф проти України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Китай оприлюднив свій «мирний план» із 12 пунктів щодо війни в Україні