Російська армія використовує цивільний аеропорт Бєлгорода — ЗМІ (фото)

Російські військові розмістили свою наземну техніку та авіацію на території цивільного аеропорту Бєлгорода. Це з'ясували, проаналізувавши супутникові фото, журналісти «Схем» (Радіо Свобода).

Супутник Planet Labs зафіксував 14 травня на території цього аеропорту декілька автівок та 8 гелікоптерів Мі-8, які можуть використовуватись як для військово-транспортних завдань, так і для бойових.

Поряд зі злітною смугою, де розташовані гелікоптери, також знаходяться намети. Там можуть зберігатися боєприпаси чи жити особовий склад.

Військова техніка на аеропорту Бєлгорода

Юрій Збанацький, член правління «Українського мілітарного центру», розповів журналістам, що російські військові можуть використовувати цивільний аеропорт для того, щоб евакуювати поранених та загиблих з зони бойових дій, або в якості перевалочного пункту для дозаправки бортів.

«В РФ достатньо військових аеродромів поблизу кордону, тому особливої потреби перекидати бойові літаки та гелікоптери саме в цивільні аеропорти, мабуть, немає. Але загалом росіяни можуть їх (цивільні аеропорти, – ред.) використовувати в військових цілях, зокрема, здійснювати прийом транспортних літаків і вертольотів для підвезення військових вантажів та особового складу, термінової медичної евакуації поранених», – розповів він.

Наразі згідно з рішення Федерального агентства повітряного транспорту РФ усі рейси в аеропорту Бєлгорода та у низці інших аеропортів центральної та південної частини Росії «обмежені»

Нагадаємо, супутникові знімки компанії BlackSky демонструють, що росіяни продовжують використовувати українську авіабазу під окупованим містом Мелітополь

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.