Російська ракета знищила Національний музей Григорія Сковороди (фото)

В ніч на 7 травня в результаті ракетного обстрілу було знищено Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди у селі Сковородинівка.

Про це повідомляється на сторінці селищної ради Золочева в Facebook.

У музеї тільки закінчилися реставраційні роботи і він готувався до трьохсотріччя філософа — Григорій Сковорода народився 22 листопада (3 грудня за новим стилем) 1722 року.

Олег Синєгубов, голова Харківської ОВА, розповів, що снаряд упав на дах будівлі. У результаті спалахнула пожежа і вогонь швидко охопив усі приміщення музею.

Внаслідок обстрілу поранення отримав 35-річний син директора музею, який вночі охороняв приміщення. Чоловіка витягли з-під завалів, медики діагностували у нього травму ноги та відправили до лікарні.

На сторінці музею в Facebook повідомили, що пожежу загасили о 8:05. Площа загоряння склала 280 кв. м.

Національний музей Григорія Сковороди

Музей розташований у селі Сковородинівка у маєту XVIII століття —  в будинку поміщиків Ковалівських. У ньому в останні роки свого життя працював, а потім поряд і був похований філософ. Національний музей Григорія Сковороди тут відкрився в 1972 році.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Маріуполі росіяни з ПТРК підбили авто, яке мало евакуювати цивільних з Азовсталі (оновлено)