Російська влада бреше, що не відправлятиме призовників на фронт — ISW

Міноборони рф, ймовірно, вводить в оману осінніх призовників заявами, що їх не збираються відправляти на війну проти України.

Це роблять, щоб уникнути ухиляння населення від призову, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначають, що на брифінгу російський контрадмірала Володимира Цимлянського заявив, що призовна кампанія, яка розпочнеться 1 листопада, не має «нічого спільного з проведенням «спецоперації» в Україні».

Він запевнив, що призовники пройдуть навчання тривалістю п’ять місяців та отримають посади. Цимлянський заявив, що для полігонів підгодували необхідне спорядження.

На думку аналітиків, ці заяви — ознака визнанням нездатності рф належним чином екіпірувати, розмістити чи навіть нагодувати мобілізованих впродовж останніх місяців.

Також в ISW додають, що строковиків, ймовірно, відправлять в Україну після завершення їх підготовки в березні або раніше у разі необхідності.

«Заява росії про анексію тимчасово окупованих територій України означає, що всі бойові дії відбуваються в районах, які кремль вважає «територією росії», — додають аналітики.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити 

Міноборони росії заявило про завершення мобілізації. Указу путіна все ще нема