Російське командування знищує дезертирів у лавах своєї армії — Генштаб ЗСУ

Генштаб інформує, що на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог намагається вести наступ, а в інших районах обороняє захоплені території та знищує власних дезертирів.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському напрямку ворог здійснив мінометні обстріли населених пунктів Запсілля та Миропілля Сумської області.

На Слобожанському напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної артилерії зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Тернова, Стариця, Вовчанські Хутори, Чугунівка Харківської області. 

На Куп’янському напрямку противник здійснив обстріли з танків та всього спектру артилерії районів населених пунктів Дворічна, Котлярівка, Табаївка, Піщане, Берестове Харківської області; а також Новоселівське та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії районів населених пунктів Макіївка, Площанка та Невське Луганської області; Терни та Лиман Донецької області. 

На Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстрілів з танків та артилерії зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема Верхньокам’янське, Спірне, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Дружба, Залізне, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка Донецької області. 

На Новопавлівському напрямку ворог здійснив артилерійські та мінометні обстріли районів населених пунктів Вугледар, Богоявленка, Пречистівка та Золота Нива Донецької області. 

На Запорізькому напрямку противник намагається покращити тактичне положення. Здійснив обстріли з танків, мінометів та артилерії районів понад 10 населених пунктів, зокрема Времівки, Новополя Донецької області; Дорожнянки, Гуляйполя, Залізничного, Степового та Плавнів Запорізької області;

На Херсонському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів, що межують з лінією зіткнення, зокрема Осокорівка, Золота Балка, Дудчани, Білогрудове Херсонської області та міста Херсон.

У Запорізькій області 4 грудня ЗСУ завдали удару та знищили до 20 одиниць військової техніки, близько 70 окупантів отримали поранення. 

У Донецькій області в російських лавах зафіксовані випадки дезертирства. Як пише Генштаб, 30 листопада в районі Верхньоторецького окупанти намагались покинути свої бойові позиції. Командування російських військ наказало затримати та ліквідувати порушників. Станом на 5 грудня всі дезертири знищені.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія має в запасі високоточні ракети на ще кілька масованих атак — Буданов