Російське судно з краденим українським зерном помітили у Сирії (фото)
Фото: Maxar / CNN

Супутник зафіксував російське судно з краденим українським зерном у сирійському порту. Про це пише CNN.

Журналісти телеканалу ідентифікували судно як балкер «Матрос Позинич».

27 квітня корабель знявся з якоря біля берегів Криму і відключив транспондер (пристрій, що дозволяє відстежувати місцезнаходження судна). Наступного дня його помітили в окупованому Севастополі.

Раніше сайт Миротворець писав, що там судно прийняло на борт 27 тис. тонн краденої української пшениці. Цю інформацію також підтверджувало МЗС України.

30 квітня «Матрос Позинич» вийшов у море, включив транспондер та направився у єгипетський порт Александрія. Однак після втручання українських дипломатів Єгипет відмовився приймати корабель із краденим зерном.

Як пише CNN, після цього судно направилось до ліванського Бейруту, однак і там його відмовилися прийняти.

Після цього 5 травня «Матрос Позинич» знову виключив транспондер, однак невдовзі його помітили на супутникових знімках Maxar Technologies у порту міста Латакія, яке контролює друг путіна сирійський президент Башар Асад.

Балкер «Матрос Позинич» у порту міста Латакія

CNN з посилання на журналіста Михайла Войтенко, який спеціалізується на морській тематиці, пише, що тут зерно можуть перевантажити на інше судно, щоби приховати правду про його походження.

Нагадаємо, раніше Головне управління розвідки Міноборони повідомляло, що росія намагається переправити крадене українське зерно на Близький Схід.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Через війну в Україні застрягли близько 25 млн т зерна — ООН