Російське видання «Новая газета» припинило свою діяльність

«Новая газета» після другого попередження «Роскомнадзора» повідомила про зупинку роботи.

Про це повідомили в Telegram-каналі видання.

«Ми отримали ще одне попередження «Роскомнадзора». Після цього ми зупиняємо випуск газети в мережах та на папері — «до закінчення «спеціальної операції на території України», — пояснили у редакції.

Вчора, 27 березня, Зеленський дав інтервʼю деяким російським ЗМІ. Серед них була і «Новая газета». У росії це інтервʼю публікувати заборонили.

Раніше «Роскомнадзора» вже попереджав видання про порушення закону про «фейки». «Новую газету» звинуватили у тому, що на сайті був розміщений матеріал, який нібито містить згадку «іноземного агента без маркування».

«Іноземними агентами» у росії називають медіа, які публікують правдиву інформацію, зокрема, і про війну в Україні. Такими вважають видання «Медуза» та «Дождь», діяльність яких заблокована в росії.

Тоді «Новая газета» заявила, що видання залишається в Росії і продовжує роботу, проте не зможе «правдиво розповідати про бої в Україні, надаючи слово обом сторонам».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 28 березня. ОНЛАЙН