Російське військове командування може закрити солдатам доступ до інтернету
Unsplash

Російське командування скаржиться на посилення інформаційного впливу на військових рф та хоче посилити цензуру в армії.

Про це йдеться у «Виписці з наказу заступника командувача Західного військового округу з військово-політичної роботи», повідомляє Головне управління розвідки в Telegram.

Згідно з документом, командири зіштовхнулися з опором солдатів, які незадоволені війною в Україні. Військове керівництво переконане, що причина полягає в мережі інтернет та популярних месенджерах.

Автори документу пишуть, що на солдатів намагаються вплинути через «викривлення фактів історії росії», маніпуляції, та «поширення неправдивих фактів» про обстановку в зоні бойових дій.

Щоб протидіяти цьому, командування наказує вжити заходів щодо «засобів обмеження виходу особового складу в телекомунікаційно-інформаційну мережу інтернет з персональних мобільних пристроїв з розширеними мультимедійними можливостями».

Такі вказівки передбачають або заборону користування інтернетом для всіх російських військових, або жорстку цензуру всіх повідомлень.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В росії сповільнився мобільний інтернет через зростання трафіку