Російські хакери могли атакувати найбільший паливний трубопровід у США — ЗМІ
Colonial pipeline

До кібератаки на найбільший паливний трубопровід у США компанії Colonial Pipeline Company можуть бути причетні російські хакери.

Про це повідомляє CNN, посилаючись на слова ексчиновника.

За кібератаку нібито відповідальна злочинна група DarkSide з корінням у Росії, каже співрозмовник ЗМІ. Хакери цього угруповання націлені . на країни, в яких не говорять російською мовою.

Наразі невідомо, чи причетно причетне до хакерської атаки керівництво країни.

Довідка

7 травня, одна з найбільших компаній США з транспортування нафтопереробної продукції, Colonial Pipeline, призупинила роботу всіх трубопроводів через кібератаки. Хакери «тримають у заручниках» дані компанії.

Хакери виклали у відкритий доступ дані про 1,3 млн користувачів Clubhouse

Тривала зупинка трубопроводу через п’ять-шість днів може призвести до дефіциту палива і стрибка цін на бензин на значній території США — від Алабами до округу Колумбія. Інцидент може спровокувати й нове зростання імпорту нафтопродуктів у США після десятиліття стрімкого зростання внутрішнього видобутку, передає The Financial Times.

Надзвичайна ситуація дозволяє доставляти нафтопродукти танкерами до Нью-Йорка. Однак це все одно не відповідатиме пропускній здатності трубопроводу, пише BBC.

Угруповання DarkSide працює за схемою «вимагач як послуга» (RaaS), рекламуючи свій вірус у даркнеті. Якщо жертви відмовляються платити, учасники DarkSide публікують викрадені у них дані на своєму сайті в даркнеті. В Colonial Pipeline не повідомили, чи заплатили викуп.

Chas News повідомляв, що США планує вислати російських дипломатів і запровадити санкції проти РФ. 

США запровадили нові санкції проти Росії