Російські паспорти, прапор «новоросії» та крадені ікони: СБУ показала, що знайшла в храмах УПЦ МП (фото)

Співробітники Служба безпеки завершили контррозвідувальні безпекові заходи на об’єктах УПЦ московського патріархату в Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними правоохоронців, у Херсоні настоятель Успенського собору був присутній у кремлівській залі під час оголошення анексії чотирьох українських регіонів. Перед звільненням міста зрадник втік до окупованих районів півдня України.

СБУ виявила на території храму колекцію ікон, які росіяни вкрали з будинку почесного консулу Литовської Республіки під час окупації Херсону.

В інших церковних приміщеннях знайшли перепустки на ім’я «федерального советника военно-гражданской администрации рф». Також виявили російські паспорти місцевих священників, які вони отримали під час окупації Херсонщини.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Також правоохоронці знайшли прапор так званої «новоросії» у Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі на Черкащині. Також там виявили бібліотеку з книжнами російських авторів, які прославляють «русский мир».

Крім того, на території чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії і Скиту на Житомирщині знайшли колишніх кримінальників, які підтримують зв’язок з абонентами рф. Зараз ці зв’язки перевіряють співробітники СБУ.

У ще одному монастирі в області виявили особу, яка з 2020 року перебуває у розшуку як безвісти зникла.

Під час обшуків у Свято-Миколаївському Милецькому монастирі знайшли тексти молитов за росію та методики з прославлянням кремлівського режиму.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала в Одесі подружжя агентів рф, які збирали дані для ракетних ударів