Російські пропагандисти вперше показали інтерв’ю із полоненою «Пташкою» з «Азовсталі» (відео)
Скріншот

Російські пропагандисти опублікували відеозапис інтерв’ю із бойовим парамедиком, захисницею «Азовсталі» Катериною Поліщук («Пташкою»). У травні 2022 року вона, разом з іншими бійцями Маріупольського гарнізону, вийшла зі зруйнованого комбінату та потрапила у полон до росіян.

На відео пропагандисти називають Катерину «снайпером», хоча сама вона наголошує: найбільше користі від неї на війні саме як від медика.

«Я вважаю, що я максимально корисна медиком. Я не пішла кухарем, тому що погано готую, я не пішла стрільцем, кулеметницею чи артилеристом. Я вважаю, що найбільшу користь я принесла медиком», — говорить українська захисниця.

Із пропагандистами Катерина Поліщук розмовляє українською, тож відео супроводили російськими субтитрами.

На запитання, чи погодилася б вона ще раз опинитися у Маріуполі, без вагань відповідає: «Я б поїхала».

Невідомо, коли саме і де записано відео. Однак відомо, що важкопоранених українських військових після виходу з «Азовсталі» відправили до лікарні Донецька, а решту — у колонію в Оленівці.

Чим відома Катерина «Пташка» Поліщук

21-річна Катерина Поліщук — уродженка Тернополя, музикантка за освітою, закінчила Тернопільський художній коледж ім. Соломії Крушельницької.

Служить парамедиком в гарнізоні «Госпітальєри» з 2021 року.

Як парамедикиня з позивним «Пташка» Катерина Поліщук стала відома по всій Україні та за її межами навесні цього року, коли в соцмережах з'явилося відео з її участю, зняте в підвалах «Азовсталі». Над відео «Пташка з Азовсталі» плакали тисячі людей, сподіваючись, що дівчина та її побратими залишаться живими.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Одеський школяр зробив діораму про оборону «Азовсталі»