Російські сайти страждають від численних DDoS-атак

За даними «Лабораторії Касперського», кількість DDoS-атак на російські ресурси під час війни з Україною зросла у вісім разів. Компанія порівняла дані березня 2021 та 2022 року. Це рекордний показник не лише за кількістю — в компанії повідомили й про зростання тривалості кібернападів. Якщо минулого року середня тривалість атаки складала 12 хвилин, що в цьому році вона перевищила добу, тобто досягла показника у 29,5 годин. Іще один рекорд, про який повідомили у Касперського, — максимальна тривалість однієї атаки, яка досягла 145 годин, тобто тривала більше шести діб.  

Автори дослідження проаналізували атаки в розрізі галузей. За цими даними, найбільш активно атакували фінансові структури — на них припало 35% атак, на другому місці — державні органи (33%), далі — заклади освіти. При цьому атаки на медіа склали лише 3%, при цьому у лютому 2022 року атаки на ці сайти були найбільш активними і склали третину від загальної кількісті.

Автори звіту підкреслюють, що ситуація ускладнюється через відмову від роботи на російському ринку постачальників систем захисту від такого року атак.

Раніше Chas News повідомляв про атаки на російські ресурси з боку хакерського угрупування Anonymous. В результаті їх діяльності були проведені не лише DDoS-атаки, тобто атаки на відмову в обслуговуванні, але й іншого роду злами, до прикладу, підміна контенту на державних російських сайтах.

Через вимоги постачальників в росії здорожчають смартфони