«Російські сили досягнуть кульмінаційного піку протягом наступних семи днів. Після того вони не зможуть продовжувати наступ», — Бен Ходжес

«Я очікую, що російські сили досягнуть кульмінаційного пункту у військових діях протягом наступних семи днів. Після того вони не зможуть продовжувати наступальні операції через скорочення людських сил, логістичні проблеми і вплив санкцій», — заявив в коментарі Chas News Бен Годжес, генерал — лейтенант армії США, колишній командувач військами США в Європі.

Годжес вважає той факт, що росіяни просять Китай і Сирію про допомогу — показником їхніх проблем. «Я думаю, росіяни скоро зрозуміють, що вони не можуть контролювати Херсон і українці примусять їх стікати кров'ю», — каже генерал.

Втім, на думку Годжеса, російські війська будуть продовжувати терористичні атаки на мирне населення, допоки Захід не надасть ЗСУ засоби для знищення кораблів  російських ВМС, з яких запускають ракети по українських містах, а також артилерію, яка обстрілює все без розбору.

«Якщо Захід під керівництвом США зможе посилити поставки засобів ураження, то вдача повернеться боком до України вже наступного тижня, і Київ матиме набагато сильніші переговорні позиції», — сказав він.

Також Годжес у коментарі зазначив важливість узгоджених дій з деморалізації солдат окупаційних військ.

«Ми маємо мобілізувати зусилля, аби переконати близько 130 тис. російських сімей, які мають відправити своїх дітей до військоматів, почати протестувати, не відправляти своїх хлопців, аби ті стали гарматним м'ясом у путінській війні проти України. Навіть якщо 10-15% родин виявлять спротив, це спричинить шок у російському суспільстві. Я сподіваюся, що кожен українець, який має в Росії родича, друга чи бізнес- партнера, зателефонує йому і розповість, що насправді відбувається. Я переконував німців робити це ж саме. Литва для цієї мети розробила спеціальну програму», — зазначив Годжес.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Отруєння або раптова хвороба. Розвідка заявляє, що частина російських еліт хоче усунути путіна