Російські спецслужби вербують підлітків за гроші підпалювати авто ЗСУ: деталі

Спецслужби рф заохочують неповнолітніх підпалювати автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

Про це повідомили у Нацполіції.

Зазначають, що від початку 2024 року в соцмережах активізувалися росіяни, які залучали до підпільної підривної діяльності осіб від 13-ти років. За підпали їм обіцяють грошову винагороду.

Так, в Одесі затримали двох хлопців 13 та 16 років, які підпалили два військових автомобіля. Їх викрили разом з двома приятелями 16 та 18 років, коли вони намагались підпалити ще одне авто. Наймолодшого хлопця передали батькам. Іншим суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, їм загрожує до 15-ти років в’язниці.

Ще двох молодиків 17 та 18 років, які палили автівки ЗСУ, затримали у місті згодом. Їм також оголосили підозру та обрали запобіжні заходи.

Підпали військових автомобілів фіксували в Києві та Дніпрі. За цими фактами проводяться слідчі дії, триває досудове розслідування.

«Закликаємо батьків уважніше ставитися до своїх дітей, а також попередити їх про підступність ворога та встановлену законом відповідальність за вчинення диверсій: до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення», — додають у Нацполіції.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.