Російські танки залишись без пального. ЗСУ знищили 56 цистерн з дизпаливом

26 лютого на станції Низківка в Чернігівські області українські артилеристи знищили ешелон, який мав забезпечити пальним російські війська, що наступають на Чернігів та Суми.

Про це повідомив Антон Геращенко, радник міністра внутрішніх справ.

Інформацію про прихід ешелону передали місцеві жителі через соцмережі. ЗСУ оперативно зреагували і завдали артилерійський удар. Завдяки цьому, за словами Геращенка, наші війська фактично зупинили наступ ворога на столицю зі сходу.

Генарльний штаб ЗСУ уточнив, що українські військові в Чернігівській області знищили 56 цистерн з дизпаливом.

Крім того, командування повітряних сил ЗСУ повідомило, що Байрактар ТБ-2 знищив залізничний ешелон із пально-мастильними матеріалам. Місце завдання авіаудару не деталізували.

Про суттєві проблеми з паливом у ворожих військах писала як українська, так і іноземна розвідка. Наприклад, 25 лютого Сухопутні війська ЗСУ на совй сторінці у Facebook повідомляли, що у російських танкістів поблищу Конотопа закінчилося пальне і вони навіть намагалися його купити у місцевих жителів.

Міністество оборони Великої Британії з посиланням на розвідку також відзначило, що наступ російських військ «сповільнився через логістичні проблеми та потужний український спротив».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна створює ІТ-армію — Мінцифри