Російські військові кораблі вийшли в Чорне море на «тренування»

Росія проводить у Чорному морі артилерійські стрільби по надводних і повітряних цілях, повідомляє російське пропагандистське агентство РІА «Новости».

Воно пише: «на півдні Росії стартувала контрольна перевірка військово-морських сил за зимовий період навчання, повідомили у відділі інформаційного забезпечення Чорноморського флоту».

Раніше США повідомили, що спрямовують свої есмінці в акваторію Чорного моря.

РФ проводитиме артилерійські стрільби по надводних і повітряних цілях. У них візьмуть участь фрегат «Адмірал Макаров», малі ракетні кораблі «Грайворон» та «Вишній Волочек», ракетний корабель на повітряній подушці «Самум», тральщик «Іван Голубець» і великі десантні кораблі. Екіпажі вже провели тренування з подолання умовної мінної загорожі.

«Роль умовного противника будуть виконувати морські щити-мішені», — пише агентство.

У «перевірці» РФ задіє літаки й вертольоти морської авіації та протиповітряної оборони флоту.

Раніше джерело в МЗС Туреччини повідомило РІА «Новости», що Вашингтон повідомив Анкару про прохід есмінців Roosevelt і Donald Cook через Босфор у Чорне море. Там вони будуть перебувати з 14-15 квітня до 4-5 травня.

За словами офіційного представника Пентагону Джона Кірбі, операції американських військових кораблів в Чорному морі носять «рутинний характер» і США координують ці дії з владою Туреччини в рамках конвенції Монтре.

Chas News повідомляв, що біля Криму формують підрозділи з 4 тис. українських військових. 

США можуть відправити в Чорне море кораблі, щоб стримати Росію