Російські загарбники планували паспортизувати мешканців Київщини документами СРСР — СБУ (фото)
СБУ

У разі захоплення Київської області російські загарбники планували створити тут окупаційну адміністрацію та організувати псевдореферендум для проголошення місцевої республіки.

Усіх жителів хотіли взяти на облік і в обмін на українські документи примусово роздати паспорти СРСР — принаймні на перший час до видачі документів рф.

Про це свідчать дані, які отримала військова контррозвідка СБУ на позиціях загарбників. Також підтверджує поведінка росіян на захоплених ними територіях, зазначила СБУ в Telegram.

«Виявлено ворожий схрон з бланками паспортів колишнього СРСР. Він був облаштований у покинутому будинку поблизу міста Макарів Бучанського району», — йдеться у дописі спецслужби.

У спецслужбі зазначили, що ці бланки були українського зразка — від імені УРСР.

«Причому подібна серія не вироблялася в Україні з 1990 року. Таким чином, усі виявлені бланки — були завезені з РФ на початку повномасштабної агресії проти нашої держави», — зазначили в СБУ.

Раніше повідомлялось, що окупаційна «влада» Херсонщини планує провести «референдум» щодо приєднання регіону до складу рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала «медіамагната»-зрадника, який вихваляв російське вторгнення (відео)