Російські загарбники знищили заповідник «Кам’яна Могила» поблизу Маріуполя

Російські військові облаштували свої табори на території заповідника «Кам'яна Могила» поблизу села Назарівка, Нікольської частини Маріупольського району.

Про це у Telegram заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, останніми місяцями спостерігалося значне накопичення ворожих сил у цьому районі, і нещодавно вдалося встановити точне місце їхнього розташування.

Через інтенсивне використання військової техніки та облаштування стрільбищ у заповіднику, можна зробити висновок, що «Кам'яна Могила» знищено.

Це вже другий знищений російськими військами заповідник у цьому районі. Раніше був зруйнований заказник «Меотида» від Маріуполя до хутора Бабах-Тарама, який постраждав від бомбардувань та розміщення військових баз. Унікальні місця гніздування птахів, занесених до Червоної книги, були втрачені.

Також було знищено «Чаєчий острів» на Білосарайській Косі.

Заповідник «Камʼяна могила»: що про нього відомо

Кам'яна Могила — це унікальне природне та історико-культурне явище, розташоване на території Донецької та Запорізької областей України. Цей заповідник є справжньою перлиною українського степу, яка вражає своєю красою, геологічною різноманітністю та багатою історією.

Кам'яна Могила — це потужні скельні виходи гранітів, які височіють на 50-70 м над навколишнім степом. Ці граніти мають вік близько два млрд років і утворюють мальовничі ландшафти з численними печерами, нішами та скельними виходами.

На скелях також збереглися тисячі петрогліфів — малюнків, нанесених давньою людиною. Ці малюнки відображають побут, вірування та світогляд людей, які жили на цій території тисячі років тому.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Уряд заборонив передачу у власність земель Каховського водосховища