Російські заводи відмовляються ремонтувати пошкоджену військову техніку — розвідка

В росії оборонні заводи відмовляються ремонтувати пошкоджену військову техніку. Про це повідомляє Головне управління розвідки.

«Конфлікт між військовим керівництвом рф та директорами оборонних заводів дедалі більше унеможливлює посилання до зони бойових дій нової бойової броньованої техніки», — йдеться у повідомленні.

Відзначається, що з початку повномасштабної війни українські військові знешкодили понад 40% боєздатних танків, бойових машин піхоти та бронетранспортерів окупаційних частин лише з Південного військового округу рф. Їх відновлення необхідно проводити на спеціальних ремонтних підприємствах.

Проте до заводів інколи доїжджають лише обгорілі остови БМП та танків, оскільки окупанти розбирають пошкоджену техніку на запчастини, які продають чи обмінюють на алкоголь.

При цьому директори ремонтних підприємств дали вказівку працівникам не приймати техніку на ремонт. Вони мотивують це відсутністю компонентів та недостатніми сумами коштів, які надходять від військових за вже виконані роботи.

Російське командування намагалося врятувати ситуацію за допомогою спеціально створених ремонтних бригад, які мали б відновлювати техніку поблизу зон бойових дій.

«Проте корупція і жага до наживи серед військового керівництва рф звели цю спробу нанівець», — зазначають в ГУР.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 3 липня