Російських військових, які скоїли злочини у Бучі, знову повертають в Україну — ГУР

Російських військових, які влаштували бучанську різанину, знову повертають в Україну.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Військових 64-тої мотострілецької бригади 35-тої загальновійськової армії рф повертають в Україну. Їх командування вирішило не давати їм ротацію і знову кидає солдатів на передову.

4 квітня бригаду вивели з України в Білорусь, вона перебувала поблизу міста Мозир. До 6 квітня особовий склад доправлять залізницею до російського Бєлгорода.

Після дводенного відпочинку їх планують повернути в Україну в одну з «найгарячіших» точок (орієнтовно — харківський напрямок).

В Головному управлінні розвідки зазначають, що зазвичай російські підрозділи, що покидають зону бойових дій, отримують набагато більше часу на відновлення та відпочинок.

Такі дії вказують на те, що на 64-ту бригаду очікують «спеціальні завдання».

Це може бути залякування українців. Тобто ті російські військові, хто вже вчинив злочини геноциду у Бучі, можуть повторити це в інших містах.

Ще одна мета швидкого повернення 64-ї бригади на територію України — швидка «утилізація» непотрібних свідків. Тобто передислокація на таку ділянку фронту, де у них не буде шансів залишитися живими. Це, ймовірно, потрібно для того, щоб у майбутньому вони не могли дати свідчень у судах.

Військові ж, усвідомлюючи резонанс подій в Бучі та відповідальність за скоєні злочини, масово опираються поверненню в Україну.

Проте російське командування ігнорує ці настрої і погрожує трибуналом у разі відмови продовжувати участь у бойових діях. А рапорти на звільнення не приймають до розгляду.

Українські та міжнародні слідчі проводять документування численних воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених російською армією. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Моторошні кадри. На звільненій Київщині фіксують злочини окупантів
Окупантам, які відійшли з півночі, потрібен час на переоснащення перед атакою сходу України — британська розвідка