Російський «Аерофлот» через санкції може почати розбирати літаки на запчастини — Bloomberg

Російська авіакомпанія «Аерофлот» найближчим часом через санкції зіткнеться з дефіцитом запасних частин для літаків Boeing і Airbus. Для його заповнення перевізник може почати розбирати свої повітряні судна на запчастини.

Про це пише видання Bloomberg.

За оцінками фахівців компанії IBA, щоб підтримувати свій парк літаків в працездатному стані, «Аерофлоту» через три місяці доведеться розібрати частину повітряних суден на запчастини. Замінити продукцію Boeing і Airbus літаками російського виробництва авіакомпанія як мінімум найближчим часом не зможе.

Видання зазначає, що через санкції «Аерофлот» не тільки позбувся доступу до запчастин для своїх літаків, але і був змушений різко скоротити польоти за кордон. Перед початком війни в Україні авіакомпанія виконувала рейси в 56 країн, а до середини травня лише в 13. Також різко знизилася кількість перевезених пасажирів.

«У найближчому майбутньому «Аерофлот» буде здебільшого авіакомпанією, що працює на внутрішньому ринку», — заявив Арнольд Барнетт, експерт з безпеки польотів в Школі менеджменту Слоуна при Массачусетському технологічному інституті.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Канада запровадила нові санкції проти росіян і заборонила торгівлю предметами розкоші з росії