Російській блогерці, яка закликала «добивати вцілілих» українців, повідомили про підозру

СБУ повідомила про підозру російській блогерці Ельвіні Боровковій, яка публічно закликала до геноциду українців у соцмережах. Вона агітувала за масові вбивства українців та повне знищення цивільної інфраструктури України.

Зокрема, Боровкова вихваляла обстріл Харкова 22 лютого 2023 року, коли росіяни застосували по місту зенітно-ракетні комплекси С-300. Наступного дня після події Боровкова закликала окупантів завдати повторного удару по обласному центру, щоб «добити тих, хто вижив».

Крім того, пропагандистка записала та оприлюднила власне звернення до командування російських військ, в якому пропонувала зруйнувати Україну «під нуль». За даними слідства, відео Боровкової одразу «підхоплювали» топові кремлівські телеканали для створення постановочних сюжетів про війну в Україні.

СБУ заочно повідомила Боровковій про підозру за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (публічні заклики до геноциду).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російський пропагандист закликав вбивати українських дітей. В МЗС відреагували (відео)