Російський опозиціонер Дмитро Гудков виїхав в Україну через переслідування
Getty Images

Дмитро Гудков, російський опозиційний політик та колишній депутат Держдуми, залишив Росію та виїхав до Києва через побоювання бути заарештованим.

Декілька близьких джерел з оточення Адміністрації президента Росії повідомили, що якщо політик не залишить країну, фейкову кримінальну справу продовжать аж до його арешту, повідомив сам Гудков у Facebook.

Політик вважає, що так звану «справу про підвал» порушили виключно для того, щоб не допустити його до виборів і «видавити з країни як мінімум до голосування».

За словами опозиціонера, його рішення підтримали рідні та близькі, які також отримали інформацію про погрози.

Деякі ЗМІ повідомляли, що Гудков порушив підписку про невиїзд, але адвокат політика це заперечує. За його словами, опозиціонеру не обрали запобіжний захід, тому він мав повне право залишити Росію, повідомляє «Інтерфакс»

Контекст

Гудкова та його тітку Ірину Єрмілову затримали 1 червня в межах кримінальної справи про заподіяння особливо великої майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою.

Організацію, яку очолювала Єрмілова, підозрюють у несплаті боргу на суму понад $13 тис. 695. Потерпілим у справі виступає департамент міського майна Москви – власник приміщення.

Гудков заперечує підозри. Він пов’язує кримінальну справу з намаганнями не допустити його до виборів у Держдуму.

Зняли з літака. У Росії затримали опозиціонера Андрія Пивоварова