Російський пропагандист закликав вбивати українських дітей. В МЗС відреагували (відео)
Скріншот

Дмитро Кулеба, глава МЗС України, закликає країни світу заборонити мовлення російського пропагандистського телеканалу Russia Today після пропозиції ведучого топити українських дітей у річці та спалювати їх.

Про це він написав у Twitter.

Зокрема, Кулеба оприлюднив уривок з ефіру RT, де Антон Красовський, ведучий та директор з мовлення російськомовної версії каналу у розмові з Сергієм Лук'яненком, письменником-фантастом, пропонує топити українських дітей, які вважають, що територія України окупована росією.

 

 

Лук'яненко розповів, що в 1980-му році ще дитиною опинився в Україні, і українські російськомовні діти йому розповідали, що Україна окупована «москалями».

«А прямо топити таких треба було в Тисині, там, де плине кача. Прямо топити цих дітей, топити... От сказав, що москалі окупували — і одразу кидаєш у річку з буйною течією», — запропонував ведучий.

Письменник на це відповів, що для цієї мети «традиційно використовували різки».

Красовський, зі свого боку, запропонував забивати дітей у «смерекову хату» в Карпатах і спалювати.

Він також заявив, що України «взагалі не повинно існувати».

Лук'яненко заперечив, що Україна має існувати, бо «там залишиться велика кількість людей, з якими не хотілося б жити в одній державі».

«Ну розстріляємо», — відповів ведучий.

Глава МЗС Дмитро Кулеба зазначив, що уряди, які досі не заборонили RT, повинні подивитися цей уривок.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Закликав до ліквідації України: СБУ повідомила про підозру директору Russia Today