Російський пропагандист нібито «засвітив» листування із засновником відомого українського ТГ-каналу. А пізніше написав, що це фейк

У суботу, 17 червня, з’явилася інформація про те, що адміністратор одного з найбільших українських Telegram-каналів нібито допомагав росіянам коригувати удари.

Відомий російський пропагандист під час одного з ефірів нібито випадково «засвітив» список листування свого Telegram, в якому можна побачити ім’я адміністратора канала «Труха» Максима Лавриненка.

На це звернули увагу користувачів мережі, які закликали СБУ розібратися з ситуацією.

Зокрема, увагу на це звернув один із засновників «Демократичної сокири» та ветеран російсько-української війни Юрій Гудименко, який пообіцяв звернутися до спецслужби найближчими днями.

«Російський пропагандист засвітив у ефірі свій телеграм-акаунт, у якому помітили переписку із (ймовірно) адміном каналу Труха Максимом Лавриненком. До розповідей, що це фейк і вкид — 3, 2, 1», — написав громадський діяч, волонтер та блогер Сергій Стерненко.

На скриншоті видно, що користувач з іменем Max Lavrinenko пише щодо результативності обстрілів. «Ты уверен? Мне сказали, что попали», — йдеться у повідомленні.

На скандал відреагував сам Лавриненко. Він заявив, що це звичайна провокація, яка має на меті розділити українців.

Крім того, за Лавриненка також заступився народний депутат Олексій Гончаренко, який повідомив, що той не так підписаний у телеграмі і в його профілі фото не стоїть.

Оновлення. Пізніше версія про дезінформацію підтвердилась. Сергій Стерненко написав в Telegram: «Пропагандист, який раніше засвітив у ефірі «переписку із Максимом Лавриненком» з Трухи, написав, що він умисно запустив фейк».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Скандал зі Спартаком Суботою: МОН не виявило у блогера диплома магістра