РосЗМІ повідомили про смерть колишнього нардепа Іллі Киви (оновлюється)

У російському Підмосков'ї нібито знайшли тіло колишнього депутата Верховної Ради Іллі Киви.

Про це повідомив російський канал «РЕН-ТВ» з посиланням на Telegram-канал «Экстренный вызов 112».

Зазначають, що колаборанта знайшли у будинку. За яких обставин помер Кива, не уточнюють.

«РИА Новости» з посиланням на екстрені служби написало, що тіло знайшли в підмосковному селі Супонево Одинцовського району.

Канал Mash написав, що кривавлене тіло Іллі Киви виявили на снігу на території паркової зони готелю «Величъ Country Club». За інформацією канала, на правій скроні була різана рана, на лівій частині обличчя  гематома.

Водночас українське видання LIGA.net із посиланням на свої джерела стверджує, що Киву нібито ліквідували в рамках спецоперації СБУ зі стрілецької зброї.

Також представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону підтвердив загибель колаборанта Іллі Киви.

Хто такий Ілля Кива

З 2016-го по 2017 рік Ілля Кива обіймав посаду радника Арсена Авакова, коли той був міністром внутрішніх справ.

Ілля Кива виїхав з України ще до початку повномасштабного вторгнення росії. Він активно виступав за окупацію і підтримував кремлівську пропаганду.

На початку березня 2022 року йому повідомили про підозру у держзраді, а через кілька днів Іллю Киву позбавили депутатського мандата

29 березня 2022 року слідчі ДБР повідомили ще одну підозру колишньому народному депутату Іллі Киві — за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади. Йому також повідомляли про підозру у державній зраді.

А у листопаді 2023 року Личаківський районний суд Львова заочно засудив Іллю Киву до 14 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Як Арсен Аваков «породив» Іллю Киву, якого зараз сам готовий застрелити